KSV Rumbeke 5 - 1 Zwevegem Sport

Wedstrijd GR Danny op zondag 5 november 2023 om 09:15

Verslag wedstrijd

Na de vele plensbuien bleef het gelukkig zondagmorgen nog redelijk droog, ook het veld lag er goed bij en zo waren we al weer klaar voor onze volgende opdracht. Deze keer mochten we gastheer spelen voor Zwevegem, een ploeg die net boven ons kampeerde.

De bezoekers zijn het best aan de wedstrijd begonnen maar al bij al konden we ze redelijk goed opvangen. Toch kwamen we zelf moeilijk in ons spel. Het duurde dan ook 15' voor we de eerste kans voorgeschoteld kregen. En die was meteen raak, een voorzet van Alex kon worden verlengd door Stefan en aan de tweede paal kon Tom binnenwerken. Maar lang konden we niet genieten van onze voorsprong want op de daaropvolgende tegenaanval kon Zwevegem via een afgeweken bal de bordjes terug gelijk hangen. Rumbeke was zeker niet aangeslagen door deze tegentreffer en zochten nu nadrukkelijker het bezoekende doel op. Een heerlijke 1-2 tussen Dieter en Lars werd net iets te hard doorgegeven zodat de bezoekende doelman nog kon ingrijpen. Kort daarop was er een scherpe voorzet van Tom maar de bal kon net niet in doel worden gedevieerd door Alex. Hoe meer de rust naderde hoe beter de blauwtjes begonnen te acteren, met een heerlijke mooie vrije trap van Dieter moest de Zwevegemse doelman al zijn kunnen bovenhalen om de bal te keren en spijtig voor ons werd de rebound door Sander op de paal gemikt. Maar toch konden we met een voorsprong de rust intrekken. Op hoekschop van Stefan kon Tom de bal met het hoofd stevig binnentikken. Na een boeiende eerste helft mochten de spelers de kleedkamers opzoeken om efkens uit te blazen. We hadden dan ook de schaapjes nog niet op het droge.

Maar de tweede helft was Rumbeke heer en meester en dat vertaalde zich dan ook in een resem kansen van de eerste minuut, enkele schoten werden nog afgeblokt maar toch kon de 3-1 niet uitblijven. Lars leverde een assist af via een schot die Sander kon binnenduwen. Een iets meer geruststellende voorsprong die bij de bezoekers een beetje de adem deed afsnijden. We konden genieten van mooi voetbal met een grote gedrevenheid waarbij het voltallige elftal alles bleef geven. We konden enkele mooie kansen via Emiel, Diego,Jelle en Matthieu net niet besluiten om de score verder uit te diepen. Ook ons sluitstuk Jari kon enkele malen gevat tussenkomen en zo werd ook de aansluitingstreffer vermeden. En net voor het halfuur achtte Lars zijn moment gekomen, met een heerlijke solo en om af te sluiten een poeier van een schot kon de 4-1 genoteerd worden met uitroepteken......... We bleven dan nog verder op zoek gaan naar meer doelpunten en met een karrevracht aan kansen konden we toch nog de 5-1 scoren via Tom die meteen zijn derde optekende.

Voor ons team is deze zege heel deugddoend en kunnen we ons klaarstomen voor onze nieuwe opdracht ..........  PROFICIAT !!!!!!!

Gele kaart:

1x Stefan Lefevre

Doelpunten:

15'    1-0   Tom Anseele

16'     1-1

40'     2-1   Tom Anseele

53'     3-1   Sander Pattyn

70'     4-1   Lars Verburgh

82'     5-1   Tom Anseele